Υπερβολικά κάλος; Κάτσε μόνος σου!

Θα έλεγα πως εκείνο το ''παν μέτρον άριστον'' ( που η σωστή φράση είναι ''μέτρον άριστον'') είναι  η πιο μεγάλη ρήση με σιγουριά!Όχι δεν με έβαλε ο Κλεόβουλος που την ψέλλισε πρώτος να τον διαφημίσω, γιατί νιώθει αδικημένος, που λίγοι τον έμαθαν μέσα από αυτές τις δυο λέξεις που κατάφερε και απέδωσε ένα τεράστιο νόημα.
Λοιπόν έχετε σκεφτεί ποτέ: ''μήπως είμαι κακιά'';
Νιώθετε τύψεις γιατί κάποιος σας φέρετε απίστευτα καλά αλλά εσείς τον κοιτάτε με μισό μάτι; 
Κάτι σας εκνευρίζει, όμως πάνω που λέτε ας βρω τι φταίει ,τσούπ ....σας φέρνει καφέ και μηλόπιτα γιατί είδε ότι ξυπνήσατε εφόσον ήσασταν ενεργή στο facebook . 
''Πόσο καλός'' σκέφτεστε...

Μιλάτε μαζί του αλλά νιώθετε ότι πνίγεστε πάλι,ξανά έρχονται τύψεις για το πόσο κακιά νιώθετε μπροστά σε αυτό το πλάσμα που σας έφερε καφέ και μηλόπιτα πριν από λίγο. Ενδιαφέρεται να σας ακούσει και να βοηθήσει σε ότι σας απασχολεί, όσο κανείς άλλος, εσείς όμως δεν είστε ευχαριστημένες και το ανταποδίδετε με αρνητικές σκέψεις και απαξιωτικές ματιές.


Μην ανησυχείτε έκατσα εγώ και το φιλοσόφησα για εσάς...
Δεν είναι ότι είμαστε εμείς αχάριστες και απαίσιοι άνθρωποι άλλα ότι αυτά τα ''αθώα πλάσματα'' δεν έχουν μέτρο! Όπως και η κακία έτσι και η  υπερβολική καλοσύνη είναι δυο ακραία συναισθήματα και η η αρετή αυτόν είναι το μέτρο που είναι κάπου στη μέση ,δηλαδή σκέτο καλός (ναι , αυτό που ακούσατε, σκέτο χωρίς κρεμμύδι).

Σε άλλα νέα δεν μπορούμε να λειτουργησουμε με την έλλειψη της καλοσύνης ούτε με την υπερβολή αυτής. 
Όσοι λοιπόν είναι υπερβολικά καλοί και ευγενικοί μαζί μας είναι φυσιολογικό να μας κόβουν τον αέρα και να πνιγόμαστε.
 Αισθάνεσαι διαρκώς ότι δεν είσαι επαρκής και θα τον πληγώσεις γιατί απλά εκείνος είναι υπερβολικός! Καλά διάβασες!!Εσύ μια χαρά είσαι απλά έχεις πέσει θύμα αγαθότητας! 

Συχνά ακούτε να λένε ''πολύ καλό παιδί αλλά...ελεύθερος'' ; Τωρα σας εξήγησα γιατί..Δεν αντέχετε!

Οι πολύ καλοσυνάτοι είναι σαν τους ζητιάνους που έρχονται την ώρα που πίνεις καφέ και είτε τους δώσεις χρήματα, είτε όχι ,νιώθεις να συνοδεύει την πράξη σου ένα άσχημο συναίσθημα.
'Έτσι και με εκείνους αν τους προσβάλλεις  και τους γυρίσεις την πλάτη...  
Αυτό ισχύει και για τις φιλικές αλλά και για τις ερωτικές σχέσεις!!! Μην σας τύχει!

                                                                                                                                  Merci Myrcene
Υπερβολικά κάλος; Κάτσε μόνος σου! Υπερβολικά κάλος; Κάτσε μόνος σου! Reviewed by Unknown on Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.