Νηστικό μάτι έλεγε η γιαγιά μου,να το φοβάσαι!

 Είναι και κάτι παπαγάλοι που ούτε όμορφοι είναι, ούτε σπάνιοι ,ούτε να μιλάνε ξέρουν,απλά μιμούνται φωνές άλλων ζώων που ακούνε στο δάσος, γιατί δεν άκουσαν και δεν γνώρισαν ποτέ ανθρώπους.

photo:παπαγαλάκια Cockatoo 
  Καθημερινά σε δικάζουν και σε κρίνουν παπαγαλάκια που τους λείπει η παιδεία ,η σωστή ανατροφή, η καλλιέργεια και επομένως τα έχουν βάλει με την ζωή που τους στέρησε τον θρόνο που πιστεύουν πως θα άξιζαν, αλλά τους αδίκησε το σύστημα και η παλιοκοινωνία. Παίρνουν λοιπόν έναν ρόλο ασκώντας αρνητική κριτική(αυστηρή την ονομάζουν ωστόσο) και με την μικροπρέπεια που τους διακρίνει κακαρίζουν σαν κότες ,σαν παπαγαλάκια που μεγάλωσαν σε ένα κλουβί μέσα σε ένα κοτέτσι .Αυτή είναι η φωνή που έμαθαν. Κάποιος θα γέλαγε πολύ να έβλεπε έναν παπαγάλο να κάνει την κότα και ίσως να σκεφτόταν πως θα είχε γούστο να γέλαγαν κι άλλοι μαζί του.
Μπορείς να κάνεις πετυχημένη καριέρα και σαν ένα αποτυχημένο τίποτα. Μπορείς και  οικογένεια και παιδιά να έχεις και φυσικά και κόσμο που να σε στηρίζει, αλλά προσπάθησε να δεις πως είναι εκείνοι που κάθισαν  στο θρόνο που κοιτάς και ακόμα νιώθεις ότι μπορείς να έχεις. 

  Το να πιστεύεις ότι είσαι ειλικρινής και ότι οι άλλοι απλά πληγώνονται εύκολα είναι ένα ακόμα δείγμα της  ποταπότητας που σε χαρακτηρίζει, γιατί και η ειλικρίνεια είναι μια μορφή κακίας, γιατί εσύ κοιτάς την αλήθεια με τα δικά σου μάτια προσαρμοσμένη στην δική σου ηθική ,στους δικούς κανόνες και στις δικές σου αξίες.

  Μένεις λοιπόν ένας κλόουν.... και συμπεριφέρεσαι σαν αυτά τα παπαγαλάκια τα Κοκατού που επιζητούν την προσοχή και όταν δεν την έχουν μπορούν να γίνουν καταστροφικά και εξαιρετικά θορυβώδη γιατί θέλουν να κλέβουν την παράσταση.
Αλίμονο όμως αν δεν υπήρχε η ράτσα σου πως θα είχε αξία το καλό και η ανθρωπιά και πως θα ξεχωρίζαμε την ποιότητα αυτών που σε ακολουθούν ώστε να φυλαγόμαστε.
                                                                                                                                     Merci Myrcene
Νηστικό μάτι έλεγε η γιαγιά μου,να το φοβάσαι! Νηστικό μάτι έλεγε η γιαγιά μου,να το φοβάσαι! Reviewed by Unknown on Οκτωβρίου 16, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.