Φιλανθρωπικός σκοπός ή όχι...

Ξύπνησα, έφτιαξα τον ελαφρύ και πολύ γλυκό καφέ μου και έκατσα να χαζέψω στον υπολογιστή τις ειδήσεις της ημέρας. 
'Ηταν εντυπωσιακό πως μια τόσο απλή και καθημερινή διαμάχη που διάβασα ανάμεσα σε δυο γυναίκες  της τηλεόρασης μπόρεσε να με προβληματίσει και για μερικά λεπτά να με κάνει να αναρωτιέμαι αν κάπου χάσανε την ουσία. Έπαψε να με νοιάζει η αξιοπρέπεια τους που πιθανότατα να ήθελαν να σωθεί ,γιατί από αξιοπρέπεια δεν κανείς τον άνθρωπο απέναντι σου να νιώσει ντροπή ακόμα κι αν θέλει να σε βλάψει. Από αξιοπρέπεια μοιράζεσαι την ντροπή μαζί του.Αυτό είναι ανθρωπιά.
Εμείς οι άνθρωποι πέφτουμε συχνά θύματα των παθών μας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ όταν ακούτε μια  λέξη μεγάλης βαρύτητας με άρωμα ανθρωπιάς και εσάνς αρετής γιατί να συνοδεύεται από μια εγωιστική πράξη;
Η λέξη ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΊΑ σημαίνει αγάπη προς τον άνθρωπο. Μάλιστα ο Σωκράτης φέρεται πρώτος να χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο λέγοντας πως η φιλανθρωπία του να διδάσκει ό,τι γνωρίζει σε κάθε άνθρωπο είναι τόσο μεγάλη που δεν θα το έκανε με αμοιβή αλλά αν είχε και τα χρήματα θα πλήρωνε όποιον ήθελε να ακούσει τις ομιλίες του.
Πως λοιπόν κάνοντας αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα η μια κύρια από αυτές χρησιμοποιεί μιας τόσο μεγάλης σημασίας λέξη να δηλώσει ότι τα χρήματα δεν θα τα εισπράξει η ίδια αλλά θα τα χαρίσει σε κάποιο ίδρυμα και κοινωφελή σκοπό; Ηχεί ωραία αλλά είναι σαν τις προσφορές των 19.90 ευρώ αλλά εντελώς δωρεάν προϊόντων που βλέπουμε στην τηλεόραση.
Στην φιλανθρωπία δίνεις από την τσέπη σου δεν προσπαθείς να τα πάρεις από την τσέπη του άλλου ,η φιλανθρωπία δεν διαφημίζεται, Η δικαιοσύνη αποδίδεται όταν υπάρχει υπόθεση να εκδικαστεί και όχι για να προβάλουμε τι θα κάνουμε τα χρήματα ΑΝ κερδίσουμε την δίκη.


Φιλανθρωπικός σκοπός ή όχι... Φιλανθρωπικός σκοπός ή όχι... Reviewed by Unknown on Οκτωβρίου 02, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

Από το Blogger.